ГоловнаСвіт

Бойовики "Аль-Каїди" атакували військовий табір в Ємені: 12 загиблих

Військові переслідують бойовиків, які намагаються сховатися на прилеглих фермах.

Бойовики "Аль-Каїди" атакували військовий табір в Ємені: 12 загиблих
Боевики в Йемене

Підозрювані бойовики "Аль-Каїди" рано-вранці атакували військовий табір на південному сході Ємену, направивши в нього два заміновані автомобілі, а потім відкривши стрілянину.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на представника армії і місцевих жителів.

Відзначають, що атака поблизу міста Бадда в нафтовидобувній провінції Хадрамаут сталася після затишшя в активності ісламістського угруповання.

Під час нападу було вбито 10 бойовиків і двох військовослужбовців. У цей час військові ведуть переслідування бойовиків, які намагаються сховатися на прилеглих фермах.

Бойовики "Аль-Каїди" скористалися громадянською війною, яка триває в Ємені, щоб розширити свою присутність у країні. Зараз проти них триває активна військова кампанія, в результаті чого їх витіснили в гористу та пустельну місцевість. Проте ісламісти продовжують проводити регулярні атаки на єменські війська й урядові установи.

Сполучені Штати провели дві військові наземні операції і активізували авіаудари проти підозрюваних представників "Аль-Каїди" в Ємені після вступу на президентський пост Дональда Трампа в січні цього року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram