ГоловнаСвіт

Мерія Москви дозволила "гуляння" на Тверській без плакатів і гасел

"Якщо людина прийде з плакатом політичного змісту або буде вигукувати гасла, вона 100% потенційний "клієнт" поліцейських".

Мерія Москви дозволила "гуляння" на Тверській без плакатів і гасел
Фото: EPA/UPG

Поліція Москви не буде перешкоджати "гулянням" на Тверській вулиці, якщо учасники акції проти корупції прийдуть туди без плакатів і не будуть вигукувати гасла.

Про це заявив голова департаменту регіональної безпеки і протидії корупції Москви Володимир Черніков в ефірі "Эха Москвы".

"Якщо людина прийде з плакатом політичного змісту або буде вигукувати гасла, вона 100% потенційний "клієнт" поліцейських", - наголосив Черніков. "Якщо громадяни спокійно гуляють і проявляють почуття солідарності з більшістю людей, які прийдуть відзначати День Росії, все буде спокійно і добре. Якщо вони будуть проявляти "особливі" почуття, поліція може їх помітити", - додав Черніков.

"Будь ласка, поводьтеся відповідно, адекватно, і ніяких претензій ніхто до вас не висуватиме", - зазначив Черніков.

Він додав, що на Тверській удень 12 червня проходитимуть культурні заходи. Зокрема, йдеться про фестиваль "Часи і епохи".

Як повідомляли раніше, російський опозиціонер Олексій Навальний закликав протестувальників перенести запланований на 12 червня антикорупційний мітинг з проспекту Сахарова на вулицю Тверську, що в центрі Москви. Це було пов'язано з тим, що московські підрядники, які могли б дати звукову апаратуру та встановити сцену для мітингу, відмовилися укладати договори з очолюваним Навальним Фондом боротьби з корупцією.

На понеділок, 12 червня, акції проти корупції заплановані більш ніж у 210 містах Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram