ГоловнаСвіт

Американські військові вбили трьох цивільних в Афганістані

Американське військове командування в Кабулі "вивчає повідомлення про те, що трапилося".

Американські військові вбили трьох цивільних в Афганістані
Военные в Афганистане

Троє цивільних були вбиті американськими військовими в провінції Нангархар на сході Афганістану.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на прес-секретаря губернатора провінції.

Американські військовослужбовці відкрили вогонь по афганцях після того, як їхня машина підірвалася на придорожній бомбі, пояснив чиновник.

Жертвами стрілянини стали чоловік і двоє його синів у власному будинку в районі Гхані Кхел на півдні Нангархара, що недалеко від кордону з Пакистаном.

Американське військове командування в Кабулі заявило, що вивчає повідомлення про те, що трапилося.

Крім того, в минулі вихідні в результаті американського авіаудару були вбиті щонайменше троє афганських поліцейських, ще кілька постраждали. Операція, в рамках якої було здійснено удар, була спільною, - афганських військ і американського спецназу. 

Американські й афганські війська ведуть боротьбу з бойовиками в провінції Нанграхар уже декілька місяців, відзначає Рейтер. Так, у провінції закріпилися бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ). За оцінками США, в Нангархарі, а також сусідній провінції Кунар перебувають від 600 до 800 джихадистів.

Як зазначає ООН, число жертв серед мирного населення останнім часом зросло, тоді як бойові дії охоплюють усе більше районів.

Американський контингент в Афганістані налічує близько 8,4 тис. військових. Їхнє основне завдання полягає в наданні консультацій і допомоги афганським військовим та правоохоронним структурам у боротьбі з талібами. Крім того, частина зусиль контингенту США спрямована на знищення вогнищ ІДІЛ і "Аль-Каїди" в цій країні.

Нагадаємо, 10 червня афганські таліби розстріляли трьох американських військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram