ГоловнаСвіт

Макрон звинуватив російські держЗМІ в пропаганді і поширенні фейків

Путін заперечив, що Москва втручалася в президентські вибори у Франції.

Макрон звинуватив російські держЗМІ в пропаганді і поширенні фейків
Фото: EPA/UPG

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив російські державні ЗМІ RT і Sputnik в поширенні фейкових новин та пропаганді проти нього під час президентської кампанії у Франції.

Під час прес-конференції 29 травня з президентом Росії Володимиром Путіним, який перебуває з візитом у Франції, Макрон заявив, що ці агентства були "органами впливу та пропаганди" і "поводили себе як урядові структури", передає Радіо Свобода.

Путін заперечив, що Москва втручалася в президентські вибори у Франції.

"Щодо втручання, уявного втручання в чиїсь вибори, то це питання ми не обговорювали, і пан президент ніякого інтересу до цього не виявив. А з моєї сторони обговорювати: я вважаю, що предмета не існує", - сказав президент РФ.

Сьогоднішня зустріч була першою між Путіним і Макроном, який 7 травня на виборах президента у Франції переміг лідера ультраправих Марін Ле Пен, яка у березні їздила в Москву на зустріч з Путіним.

Після першого туру виборів у Франції Макрон звинувачував Росію у втручанні в його кампанію за допомогою кібернападів і відмовлявся надати акредитацію російським медіа RT і Sputnik, звинувативши їх у публікації фейкових новин.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram