ГоловнаСвіт

У Кремлі анонсували телефонну розмову лідерів "нормандської четвірки"

Перед цим сторони заслухають спеціальну доповідь місії ОБСЄ щодо Донбасу.

У Кремлі анонсували телефонну розмову лідерів "нормандської четвірки"
Фото: EPA

Телефонна розмова лідерів "нормандської четвірки" (Німеччина, Франція, Україна, Росія) має відбутися найближчими днями.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"На днях", - сказав він, відповідаючи на запитання, коли планується контакт лідерів у "нормандському форматі". Водночас Пєсков уточнив, що мова йде про телефонну розмову.

"Перед телефонною розмовою має бути спеціальна доповідь місії ОБСЄ", - повідомив зі свого боку помічник президента РФ Юрій Ушаков.

Статс-секретар, заступник глави МЗС РФ Григорій Карасін, який буде представляти на переговорах російську сторону, повідомив, що учасники зустрічі в Берліні 30 травня заслухають представників ОБСЄ та керівників робочих підгруп Контактної групи з врегулювання ситуації на сході України.

"Ми досягли того, що періодично зустрічатиметься так званий "контрольний механізм" на рівні заступників голів МЗС, політдиректорів з метою підсумувати все, що відбувається і давати імпульси для прискорення", додав Карасін.

Нагадаємо, сьогодні президент Франції Еммануель Макрон провів зустріч з Путіним, під час якої він заявив, що Франція готова до посилення антиросійських санкцій у разі ескалації конфлікту на Донбасі.

Раніше Макрон виступив за якнайшвидше проведення саміту "нормандської четвірки".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram