ГоловнаСвіт

British Airways може втратити понад $190 млн через комп'ютерний збій, - The Times

Деяким мандрівникам довелося провести дві ночі на підлозі лондонських аеропортів.

British Airways може втратити понад $190 млн через комп'ютерний збій, - The Times
British Airways

Збитки авіакомпанії British Airways можуть становити понад $190 млн через серйозний комп'ютерний збій.

Про це повідомляє The Times

"British Airways може втратити більш ніж 150 млн фунтів стерлінгів (близько $192 млн, - ред.) після найсерйознішого в історії авіації Великобританії збою в комп'ютерній системі", - йдеться в повідомленні.

Наголошують, що пасажири близькомагістральних маршрутів в аеропорту "Хітроу" можуть зіткнутися з ще більшими збоями в понеділок, 29 травня, оскільки авіакомпанія намагається з'ясувати наслідки скасування або затримки більш ніж 1000 рейсів у вихідні.

Деяким мандрівникам довелося провести дві ночі на підлозі або в місцевих готелях, яких звинувачують у спекуляції через завищення цін до більш ніж 1000 фунтів ($1284) за ніч.

Своєю чергою, в авіакомпанії сьогодні заявили, що далекомагістральні рейси з "Хітроу" будуть виконуватися за повним графіком, так само як і "велика частина" близькомагістральних. Пасажирам порадили перевірити свої рейси перед поїздкою.

Як відомо, пасажири British Airways третій день поспіль стикаються з незручностями через перебої з рейсами в аеропортах "Хітроу" і "Гетвік", викликаними комп'ютерним збоєм 27 травня.

У суботу, 27 травня, авіакомпанія British Airways скасувала всі рейси з аеропортів "Хітроу" і "Гетвік" до 18:00 за місцевим часом через несправність у комп'ютерній системі. У неділю компанія частково відновила рейси.

Нагадаємо, в середині травня відбулася масштабна хакерська атака щонайменше в 150 країнах. Хакери використовували вірус-вимагач WannaCry: він встановлює на комп'ютер банер, який блокує доступ до даних, і вимагає заплатити за відновлення $300 або 600 в біткоїнах. В іншому разі вірус обіцяє видалити файли впродовж трьох днів. Втрати через вірус WannaCry оцінили в $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram