ГоловнаСвіт

Грузія готова до вступу в НАТО, - прем'єр

Голова МЗС Грузії заявив, що країні не потрібен План дій щодо членства в НАТО, а потрібне саме членство.

Грузія готова до вступу в НАТО, - прем'єр
Георгий Квирикашвили
Фото: www.trend.az

Грузія створила всі передумови для її прийому як члена НАТО.

Про це заявив прем'єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі під час виступу на весняній сесії Парламентської асамблеї НАТО, повідомляє "Грузія Online".

"Вірністю інтеграції в НАТО і загальній євроатлантичній безпеці Грузія вже створила передумову, щоб НАТО зробив подальші кроки на шляху вступу нашої країни до Альянсу", - заявив Квірікашвілі.

За його словами, він може з гордістю відзначити, що Грузія є хорошим прикладом європейської держави, яка, незважаючи на всі внутрішні та зовнішні виклики, послідовно продовжує йти шляхом демократизації, відродження інститутів, економічного розвитку, інституційної інтеграції в європейські та євроатлантичні структури.

"Ми добре усвідомлюємо виклики, які стоять перед нами. Окупація та мілітаризація Росією 20% Грузії, суверенної держави, створює значну загрозу нашій національній безпеці", - наголосив голова уряду.

Крім того, Квірікашвілі зазначив, що окупація Криму, за якою послідували дестабілізація на сході України і перерозподіл сфер впливу, має на меті знищення величезного прогресу, досягнутого в будівництві єдиної, вільної і мирної Європи, як величезного досягнення євроатлантичного суспільства.

"Нашою відповіддю на цей виклик є більше демократизації, більше економічного розвитку, європейської і євроатлантичної інтеграції. Єдиною дієвою відповіддю Заходу на ці виклики має бути більше єдності і твердості в питанні захисту свободи й інших основоположних цінностей, політика відкритих дверей і чітка підтримка євроатлантичних прагнень європейських країн", - заявив Квірікашвілі.

Раніше голова МЗС Грузії Михайло Джанелідзе заявив, що країні не потрібен План дій щодо членства в НАТО, а потрібне саме членство в Альянсі.

Нагадаємо, минулої п'ятниці, 26 травня, в Тбілісі почалася весняна сесія Парламентської асамблеї НАТО

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram