ГоловнаСвіт

У вірусу WannaCry знайшли китайський слід

Кілька термінів, які присутні в тексті, мають китайське походження.

У вірусу WannaCry знайшли китайський слід

Творцями вірусу-вимагача WannaCry, який заразив комп'ютерні системи в 150 країнах, радше за все, є жителі Гонконгу, півдня Китаю, Сінгапуру або Тайваню.

До такого висновку прийшли експерти американської компанії Flashpoint, що працює у сфері кібербезпеки, повідомляють на сайті компанії.

З великою часткою ймовірності автор повідомлень з вимогою "викупу", які з'являлися на екранах заражених комп'ютерів, є носієм південного діалекту китайської мови, уточнюють експерти. На їхню думку, творець коду володіє і англійською, проте ця мова йому не рідна, про що свідчать допущені в тексті помилки.

Кілька термінів, які присутні в тексті, найчастіше використовуються в Південному Китаї, Гонконгу, Тайвані та Сінгапурі.

За даними авторів дослідження, текст вимоги викупу спочатку був написаний китайською мовою, після чого перекладений на англійську за допомогою Google Translate. При цьому фахівці не виключають, що творці шкідливого програмного забезпечення використовували Google Translate, щоб заплутати сліди і приховати свою особу.

Нагадаємо, хакерська атака з використанням вірусу-здирника WannaCry сталася 12 травня одночасно в більш ніж 100 країнах світу. Механізм роботи вірусу полягав у блокуванні комп'ютера банером з вимогою заплатити за відновлення системи $300 або 600 в біткоїнах. В іншому разі WannaCry обіцяв видалити файли комп'ютера протягом трьох діб. Втрати через вірус WannaCry оцінили в $1 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram