ГоловнаСвіт

Радник Трампа назвав звичайною справою секретні канали зв'язку з іншими країнами

"Подібний канал дозволяє вести переговори більш відверто".

Радник Трампа назвав звичайною справою секретні канали зв'язку з іншими країнами
Фото: EPA/UPG

Радник президента США з національної безпеки Герберт Макмастер прокоментував публікації американських ЗМІ, які повідомили в п'ятницю, що зять президента Трампа Джаред Кушнер обговорював з російським послом можливості створення секретного каналу зв'язку з Кремлем.

За його словами, такі повідомлення його не турбують, тому що подібні "неофіційні канали зв'язку" є цілком звичайним явищем у відносинах між країнами.

"Біля нас є закриті неофіційні канали зв'язку з великою кількістю приватних осіб і держав. Якщо говорити  загалом, то подібний канал дозволяє вести переговори більш відверто. Так що [існування такого каналу зв'язку] не наражає ні вас, ні ваші повідомлення на будь-яку небезпеку. Тому нас це не турбує", - цитує Макмастера видання "Голос Америки".

Про переговори зятя президента США з послом Росії Сергієм Кисляком в п'ятницю повідомила The Washington Post. Менш, ніж через годину цю інформацію підтвердила і The New York Times.

Нині розслідування можливих російських контактів членів команди президента Трампа веде Міністерство юстиції США, а також чотири комітети в обох палатах Конгресу. Сам голова Білого дому незмінно заперечував будь-які звинувачення в будь-якій змові з Москвою під час його передвиборної кампанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram