ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Навальний отримав закордонний паспорт після п'яти років заборони на виїзд з країни (Оновлено)

У кримінально-виконавчій інспекції зажадали, щоб Навальний "не смів виїжджати за кордон".

Навальний отримав закордонний паспорт після п'яти років заборони на виїзд з країни (Оновлено)
Навальный
Фото: twitter.com/Kira_Yarmysh

Російський опозиціонер Олексій Навальний отримав закордонний паспорт і тепер зможе пройти обстеження в одній з європейських клінік.

Про це повідомив сам опозиціонер у своєму блозі.

"Сьогодні вранці дзвінок з ФМС: приходьте і забирайте свій закордонний паспорт. Якісь, думаю, пранкери. Все ж п'ять років мені паспорт не давали. Але дійсно: прийшов, отримав. Мабуть, є якесь "водяне перемир'я" на медичні теми. Тепер можу поїхати на обстеження і лікування в одну з клінік, що спеціалізуються на опіках очей", - написав він.

Політик додав, що вчорашні обстеження показали 15% зору на правому оці. "Але шанси є, будемо лікувати", - додав він. 

Оновлення: В кримінально-виконавчій інспекції, де відмічається Навальний, зажадали щоб той "не смів виїжджати за кордон". Про це в Twitter повідомив його адвокат Вадим Кобзев.

"Подзвонила начальниця кримінально-виконавчої інспекції, де відмічається @navalny, і вимагала, щоб він не смів і думати виїжджати за кордон! Дуже наполегливо просила передати, що засудженим виїжджати за кордон законом заборонено!", - написав він.

Напередодні користувачі соцмереж упізнали двох нападників. Ними виявилися активіст патріотичного руху SERB Олександр Петрунько та Олексій Кулаков (він знімав те, що відбувається на камеру). Сам Навальний заявив, що, крім двох упізнаних чоловіків, у нападі могли брати участь інші особи. У зв'язку з цим він пообіцяв подати скарги на бездіяльність поліції і Слідчого комітету.

На Навального напали біля офісу Фонду боротьби з корупцією (ФБК) у Москві 27 квітня. Невідомий хлюпнув йому в обличчя зеленкою, після чого в опозиціонера діагностували хімічний опік ока.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram