ГоловнаСвіт

Пентагон визнав завдання авіаудару по мечеті в Сирії

Раніше американські військові стверджували, що в мечеті перебували бойовики "Аль-Каїди".

Пентагон визнав завдання авіаудару по мечеті в Сирії
Пентагон
Фото: syria.t30p.ru

Центральне командування Пентагону за підсумками свого розслідування визнало, що США в березні завдали авіаудару по будівлі, яка була частиною мусульманського молитовного комплексу на півночі Сирії. 

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на двох представників сфери оборони.

Упродовж декількох днів після удару 16 березня Пентагон "твердо заперечував", що удар припав по мечеті і що в результаті загинули мирні жителі, навіть коли в соціальних мережах з'явилися фотографії витягнутих з-під завалів тіл, відзначає CNN.

Пентагон раніше заявляв, що удару було завдано по будівлі, що розташована за декілька метрів від мечеті. У ній, як заявляли американські військові, перебували члени терористичної організації "Аль-Каїда".

За даними Центрального командування, ця будівля була частиною молитовного комплексу і раніше використовувалася для релігійних обрядів.

Пентагон раніше заявляв, що в результаті авіанальоту на контрольоване бойовиками село Аль-Джина 17 березня загинули лише члени "Аль-Каїди", а не мирні жителі.

При цьому правозахисна організація "Сирійська наглядова рада з прав людини", що базується у Великобританії, заявляла про 42 загиблих під час удару по мечеті, в якій під час нальоту проходила вечірня молитва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram