ГоловнаСвіт

Конгрес США виділив $100 млн на боротьбу з російською агресією і впливом

Американські законодавці підтримали заходи, які встановлюють нові обмеження і контроль щодо російських дипломатів у США.

Конгрес США виділив $100 млн на боротьбу з російською агресією і впливом
Конгресс США
Фото: EPA/UPG

Конгрес США виділив $100 млн для протистояння "російському впливу і агресії".

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Конгрес США прийняв рішення про надання $100 млн доларів для протистояння "російському впливу і агресії" і для підтримки організацій громадянського суспільства в Європі та Євразії", - йдеться в повідомленні.

Американські законодавці 4 травня також підтримали заходи, які встановлюють нові обмеження і контроль щодо російських дипломатів у США. На можливість введення таких заходів різко негативно реагувала Москва.

Обидва ці заходи є частиною бюджету на загальну суму $1,1 трлн, з якої буде фінансуватися федеральний уряд до кінця 2017 фінансового року. Остаточну підтримку цьому документу надав Сенат, тепер законопроект повинен підписати президент Дональд Трамп.

Відзначають, що все більша кількість демократів і республіканців вказує на поширення фальшивих новин, фінансування політичних партій, пряму пропаганду й іншу приховану діяльність як ознаки агресивних російських спроб втручання або повалення урядів, які Москва вважає ворожими.

Виборчі кампанії у Франції і Німеччині були затьмарені підозрами щодо незаконної участі Росії. Крім того, президентські вибори в США зазнали ймовірного впливу Москви.

Як повідомляли раніше, Конгрес США затвердив держбюджет з $560 млн для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram