ГоловнаСвіт

Палата представників Конгресу США погодилася скасувати Obamacare

Скасування реформи охорони здоров'я, проведеної при Обамі, - одна з головних передвиборних обіцянок Трампа.

Палата представників Конгресу США погодилася скасувати Obamacare
Палата представителей США
Фото: wikipedia.org

Палата представників конгресу США проголосувала за скасування значної частини реформи охорони здоров'я, проведеної під час президентства Барака Обами і відомої як Obamacare.

Очікується, що їй на зміну прийде реформа охорони здоров'я, розроблена Республіканською партією, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Скасування багатьох положень Obamacare підтримали 217 членів палати представників, проти проголосували 213 осіб. Серед конгресменів, які підтримали цей крок, не було жодного демократа.

Агентство Рейтер називає підсумки голосування великою перемогою президента Дональда Трампа, який ще  під час передвиборної кампанії обіцяв скасувати Obamacare. Тепер те ж питання повинен розглянути сенат, в якому республіканці також у більшості.

Попередню спробу замінити Obamacare на нову програму медичного страхування Трамп зробив у березні, але тоді відповідний законопроект не отримав достатньої підтримки республіканців і його відкликали.

Однак Трамп відразу ж заявив журналістам, що підготовка нового законопроекту не займе багато часу.

Нагадаємо, закон Affordable Care Act (закон про доступну охорону здоров'я), що отримав також назву Obamacare, - це обов'язкове медичне страхування громадян. У разі відмови від покупки поліса, американці повинні заплатити штраф в розмірі 2,5% свого доходу. Незважаючи на агресивні умови, Білий дім пішов назустріч незастрахованим біднякам, чий річний дохід на 4 членів сім'ї становить не більш як $88 тис. на рік, гарантувавши їм майже 90-відсоткове покриття вартості страхового поліса.

12 січня Сенат США схвалив початок процесу щодо скасування Obamacare.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram