ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Башкирії під час моніторингу лісових пожеж зник вертоліт (оновлено)

За попередніми даними, пасажири, які були на борту, загинули.

У Башкирії під час моніторингу лісових пожеж зник вертоліт (оновлено)
Robinson
Фото: wikimedia.org

У Башкирії (Росія) зник вертоліт марки Robinson, який здійснював моніторинг лісопожежної обстановки.

Про це ТАСС повідомили в ГУ МНС по республіці.

"Під час проведення моніторингу лісопожежної обстановки в Башкирії у встановлений час не вийшов на зв'язок вертоліт Robinson, на борту якого перебувають три людини", - розповів співрозмовник агентства.

Він додав, що вертоліт, імовірно, знаходиться в районі селища Інзя. У нього спрацював аварійний маяк.

"Интерфакс" із посиланням на джерела в екстрених службах регіону повідомляє, що вертоліт міг зробити жорстку посадку в лісистій місцевості. Про долю людей, які перебували на борту, нічого не відомо.

Оновлено: Старший помічник керівника Приволзького Слідчого комітету на транспорті Дмитро Захаров повідомив РИА Новости, що вертоліт зазнав аварії.

"За даними слідства, вертоліт зазнав аварії. Він опинився приблизно за 15 кілометрів від селища Інзя. На це місце виїхали слідчі та криміналісти Приволзького слідчого управління на транспорті СК РФ", - розповів Захаров.

У головному управлінні МНС по республіці розповіли ТАСС, що вертоліт виявили на землі з повітря. За словами джерела агентства, троє людей загинули.

Нагадаємо, наприкінці квітня в Сибірському федеральному окрузі було оголошено режим надзвичайної ситуації через лісові пожежі. Тільки Бурятії їх площа за добу - з 28-го на 29 квітня - збільшилася у вісім разів і перевищила тисячу гектарів. Поширенню вогню сприяв шквальний вітер і спалювання трави місцевими жителями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram