ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Площа пожеж в Бурятії за добу збільшилася у вісім разів

Всього на території республіки зафіксовано 24 лісові пожежі.

Площа пожеж в Бурятії за добу збільшилася у вісім разів
Архив
Фото: rosleshoz.gov.ru

Загальна площа лісових пожеж в Бурятії за добу зросла більш ніж у вісім разів, склавши близько 1020 гектарів.

Про це йдеться на сайті республіканського агентства лісового господарства.

Всього на території республіки зафіксовано 24 лісові пожежі. За минулу добу вдалося загасити дев'ять осередків пожеж на загальній площі понад 80 гектарів. У республіканському агентстві лісового господарства уточнили, що до значного поширення лісових пожеж призвів поривчастий вітер.

У гасінні пожежі беруть участь понад 600 осіб і близько 130 одиниць техніки. У республіку також прибула група співробітників МНС на чолі з керівником відомства Володимиром Пучковим. Як повідомляється на сайті МНС, відразу після приїзду Пучков відправився оглядати осередки пожежі на вертольоті.

Напередодні на всій території Сибірського федерального округу, куди входить зокрема і республіка Бурятія, оголосили режим надзвичайної ситуації через поширення лісових пожеж. На офіційному порталі Іркутської області повідомлялося, що в результаті пожеж згоріло село Бубнівка в Кіренському районі - з 84 житлових будинків залишилося 25, всього в селі жили 435 осіб. Гасіння пожежі там ускладнював шквалистий вітер і розташування села - воно розташоване на острові.

Як повідомлялося раніше, у Кабміні побоюються підпалів в лісах і на торфовищах під час Євробачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram