ГоловнаСуспільствоЖиття

У Кабміні побоюються підпалів у лісах і на торфовищах під час Євробачення

Геннадій Зубко закликає до превентивних заходів.

У Кабміні побоюються підпалів у лісах і на торфовищах під час Євробачення
Архив
Фото: glavnoe.ua

Віце-прем'єр Геннадій Зубко допускає підпали лісів і торфовищ навколо Києва під час міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення".

"Після Балаклії, після Авдіївки, після інших речей ми розуміємо, що можуть бути додаткові провокації, щоб було задимлення або підвищення пожежної небезпеки в Київській області навколо Києва, оскільки в нас багато сил і коштів буде відтягнуто на проведення "Євробачення". Мені необхідно, щоб ми превентивно зробили ті речі, які ще можемо зробити до травня", - сказав віце-прем'єр на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, пише Інтерфакс-Україна.

Нагадаємо, 23 березня вночі на території найбільшого в Україні військового складу Міністерства оборони в Балаклії виникла пожежа з подальшою детонацією танкових і артилерійських снарядів 125 і 152 мм. За даними військової прокуратури, причиною пожежі стала диверсія.

Голова комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський заявив, що пожежа знищила боєприпасів на 1 мільярд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram