ГоловнаСуспільствоВійна

Турчинов: наше завдання - метр за метром просуватися на схід

"У нас немає іншої альтернативи, окрім як перемагати".

Турчинов: наше завдання - метр за метром просуватися на схід
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що в України немає іншого виходу, крім як повернути південну частину Донецької і Луганської областей.

"У нас немає іншої альтернативи, окрім як перемагати. Минулий рік був першим, коли ми не здали жодного метра землі, а навпаки - отримали десятки кілометрів. Тому я вважаю, що наше завдання - метр за метром, кілометр за кілометром, мінімізуючи втрати, просуватися на схід. Головне - не проскочити кордон", - заявив він в інтерв'ю Бі-бі-сі.

Турчинов також заявив, що якби йому довелося знову пережити 2014 рік, він однаково підписав би указ про початок антитерористичної операції на Донбасі.

"Я дуже багато разів аналізував ситуацію, прокручував ті події в голові ще і ще раз, думаючи, що ще можна зробити. Я не знаю. Мабуть, я пройшов би цей шлях знову. Тому що можна зробити дуже багато, коли в тебе є відповідні інструменти. Коли в тебе є полки, ти можеш бути полководцем. А коли в тебе нічого немає, а є тільки величезна відповідальність, то варіантів не так багато", - сказав він.

Нагадаємо, що 14 квітня 2014 року в.о. президента України Олександр Турчинов підписав указ про початок антитерористичної операції на сході України. Це сталося після того, як 12 квітня загін російських бойовиків на чолі з Ігорем Гіркіним захопив адміністративні будівлі в місті Слов'янську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram