ГоловнаСуспільствоВійна

Двох військових поранено в зоні АТО за добу

Бойовики 65 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

Двох військових поранено в зоні АТО за добу
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою - бойовики продовжують порушувати домовленості про припинення вогню. Наприклад, за минулу добу зафіксовано 65 обстрілів позицій Збройних Сил України.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Центром вогневого протистояння залишається Маріупольський напрямок. У районі Водяного бойовики били по позиціях сил АТО зі 122-міліметрових артилерійських систем, мінометів калібру 120 мм, озброєння БМП і великокаліберних кулеметів. Захисників Широкиного накривали вогнем зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів і стрілецької зброї. З мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї бойовики відкривали вогонь по морських піхотинцях біля Гнутового. Міномети калібру 82 мм, протитанкові гранатомети терористи застосовували в районі Талаківки. З гранатометів обстрілювали позиції військових поблизу Павлополя, Мар'їнки і Красногорівки. З кулеметів великого калібру обстрілювали Чермалик, Гранітне і Мар'їнку, зі стрілецької зброї - Старогнатівку. Також у районі Водяного, Талаківки, Павлополя і Новотроїцького активно діяли снайпери.

На Донецькому напрямку в районі Авдіївки бойовики відкривали вогонь з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. По Луганському били з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Опитного застосовували протитанковий ракетний комплекс, 82-міліметрові міномети, гранатомети й озброєння БМП. З гранатометів обстрілювали позиції ЗСУ поблизу Невельського, а із зенітних установок ЗУ-23-2, гранатометів і кулеметів великого калібру - Кам'янку і шахту Бутівка.

На Луганському напрямку з гранатометів різних систем терористи обстрілювали Новоолександрівку і Катеринівку.

Двоє українських військовослужбовців отримали поранення.

Нагадаємо, бойовики 25 разів порушили оголошене з 10:00 пасхальне перемир'я на Донбасі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram