ГоловнаСуспільствоВійна

Українська сторона СЦКК: бойовики не дотримали обіцянки припинити вогонь

На півдні Донецької області стріляли з важкої артилерії.

Українська сторона СЦКК: бойовики не дотримали обіцянки припинити вогонь
Фото: facebook.com/Vyacheslav.Abroskin

Спостерігачі української сторони Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін заявили, що бойовики не дотримали своєї вчорашньої обіцянки припинити обстріли.

"На 15:30 вже зафіксовані дев'ять обстрілів з боку бойовиків у напрямку населених пунктів Водяне, Талаківка, Катеринівка та Чермалик із застосуванням артилерії калібру 122 мм, протитанкового ракетного комплексу, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. В районах населених пунктів Водяне і Талаківка працював ворожий снайпер. Цей факт свідчить про провокаційні дії з боку НЗФ ОРДО зі створення передумов для подальшого загострення конфлікту на сході країни", - йдеться в заяві, яку оприлюднено в фейсбуці штабу АТО.

Напередодні в Мінську відбувся черговий раунд переговорів Тристоронньої контактної групи щодо мирного врегулювання на Донбасі.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік на брифінгу після зустрічі розповів, ніби представники "ДНР" і "ЛНР" заявили про свою прихильність повного дотримання режиму припинення вогню.

Великоднє перемир'я на Донбасі мало розпочатися з 10:00 13 квітня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram