ГоловнаСуспільствоВійна

"ДНР" і "ЛНР" вимагали залучити "Антимайдан" до верифікації полонених

"Знаєте що сказали? Щоб в українські в'язниці зайшли представниці "Антимайдану".

"ДНР" і "ЛНР" вимагали залучити "Антимайдан" до верифікації полонених
Фото: Facebook/Iryna Gerashchenko

Представники районів Донецької та Луганської області, які контролюють бойовики "ДНР" і "ЛНР", вимагали, щоб верифікацію під час обміну полоненими проводили представники "Антимайдану".

Про це під час ранкового засідання парламенту заявила перший віце-спікер Ірина Геращенко, яка представляє Україну в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи.

"Знаєте що сказали? Ми вимагаємо, щоб в українські в'язниці зайшли представниці "Антимайдану" з конкретними прізвищами і вони верифікували цих людей", - цитує Геращенко агентство "Інтерфакс-Україна".

При цьому перший віце-спікер додала, що під час зустрічі Тристоронньої контактної групи в Мінську в середу, 12 квітня, вдалося досягти домовленості про те, що верифікувати списки буде офіс українського омбудсмена під моніторингом ОБСЄ.

"Українська сторона вчора домоглася того, що цю верифікацію, дуже важливу для того, щоб ми могли почати процес звільнення... зробив офіс уповноваженого з прав людини Лутковської, тому що це її мандат, разом з ОБСЄ. Ось на якому етапі ми перебуваємо", - сказала Геращенко.

Нагадаємо, в списку тих, кого вимагає звільнити ОРДЛО в рамках обміну полоненими, майже дві сотні людей, які хочуть залишитися на підконтрольній українській владі території. Верифікація необхідна, щоб підтвердити відмову цих людей переміщатися на непідконтрольну Україні частину Донбасу.

Бойовики вимагають передати їм понад 600 осіб. Україна хоче забрати в них 126 осіб.

"Антимайдан" - провладний рух, який був організований Партією регіонів у 2013 році під час Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram