ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 61 обстріл.

Військовий загинув, двох поранено за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу російсько-окупаційні війська 61 раз обстріляли позиції Збройних Сил України на Донбасі. Один військовий загинув, ще двоє отримали поранення.

Найскладніша ситуація на Приморському напрямку. Поблизу Водяного позиції сил АТО зазнали обстрілу з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, БМП, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. З мінометів калібру 82 мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів стріляли по військових біля Мар'їнки. Захисників Широкиного російсько-терористичні підрозділи обстрілювали з озброєння БМП і стрілецької зброї. По морпіхах, які тримають оборону під Гнутовим, ворог відкривав вогонь зі 120-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів і кулеметів. Захисників Гранітного, Талаківки, Павлополя і Гнутового активно обстрілювали з кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї. Захисників Водяного обстрілювали ворожі снайпери, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку основними об'єктами вогневих зусиль супротивника були опорні пункти сил АТО поблизу Авдіївки і шахти "Бутівка". Захисників шахти "Бутівка" ворог накривав вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а по військових в Авдіївці стріляв з 82-міліметрових мінометів, гранатометів різних систем, кулеметів великих калібрів і протитанкових ракетних комплексів. Озброєння БМП російські найманці застосовували проти захисників Опитного, а сили АТО біля Кам'янки і Зайцевого обстрілювали з протитанкових гранатометів і кулеметів великих калібрів. По позиціях поблизу Пісків і Луганського противник бив з кулеметів великого калібру. У районах Авдіївки і Троїцького діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів противник бив по позиціях біля Новоолександрівки. З озброєння БМП обстрілювали захисників Кримського, а з гранатометів різних калібрів стріляли по позиціях у районі Катеринівки. Гранатомети і великокаліберні кулемети ворог застосував по опорних пунктах у районі Новозванівки.

Нагадаємо, 12 квітня президент Петро Порошенко повідомив, що з початку року в зоні бойових дій на Донбасі загинули 69 військовослужбовців Збройних Сил України, понад 420 отримали поранення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram