ГоловнаПолітика

Громадянина України затримано в Росії за підозрою в шпигунстві

Його можуть видати бойовикам "ДНР".

Громадянина України затримано в Росії за підозрою в шпигунстві
архивное фото
Фото: vesti.ru

У Самарській області Росії затримано громадянина України 1990 року народження, який нібито працює на Головне управління розвідки Міноборони і вивчав об'єкти військової та транспортної інфраструктури в Ростовській і Самарській областях.

"Він приїхав у Самарську область 19 березня 2017 року і шість годин займався збором відомостей щодо залізничного вокзалу Самари, де його і затримали", - заявило російському "Интерфаксу" джерело.

У жовтні-грудні 2016 року затриманий нібито виїжджав у Ростов-на-Дону для візуальної розвідки залізничного та автомобільного вокзалів.

Українця планують видати бойовикам "ДНР", оскільки він нібито збирав інформацію про об'єкти в Донецьку та Ясинуватій, які контролює терористична організація.

"Зараз його відправлять у "ДНР", формально - в Україну, по суті - не зовсім в Україну, щоб там місцеві слідчі з ним розбиралися: просто він дивився розташування військових частин або, ймовірно, був навідником вогню", - сказало джерело.

Ім'я затриманого поки не відомо.

Нагадаємо, напередодні Міністерство закордонних справ України заявило про катування засудженого в Росії українця Віктора Шура.

Шура заарештували в 2014 році за те, що він нібито фотографував секретний об'єкт - недіючий аеродром у Брянській області. У 2015 році Шура визнали винним у шпигунстві на користь України і засудили до 12 років суворого режиму. На момент арешту Шур був громадянином Росії, але мав посвідку на проживання в Україні та мешкав у Чернігові. Пізніше він отримав громадянство України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram