ГоловнаСуспільствоПодії

Засуджений до 9,5 року "торнадівець" побив до смерті сусіда по камері

Йому тепер загрожує додатковий термін від 7-10 років.

Засуджений до 9,5 року "торнадівець" побив до смерті сусіда по камері
Фото: Сергей Нужненко

"Торнадівець" Ілля Холод, якого 7 квітня засудили до 9,5 року позбавлення волі, побив до смерті іншого в'язня в Лук'янівському СІЗО.

Про це повідомив Цензор.НЕТ прес-секретар заступника міністра юстиції Юрій Маслак.

Два дні тому під час прогулянки Холод побив свого сусіда по камері Матвєєва. Матвєєва із закритою черепно-мозковою травмою доправили до реанімації, де він помер.

Що стало причиною конфлікту, поки триває слідство, не розголошують. Відомо, що Матвєєв ще не був засуджений. Його підозрювали за ч.3 ст.153 (задоволення статевої пристрасті неприродним способом, вчинене стосовно малолітніх). Холода, зокрема, засудили за цією ж статтею, але за іншою частиною.

"Торнадівцю" тепер загрожує додатковий термін від 7-10 років, оскільки заподіяні тяжкі тілесні ушкодження спричинили смерть.

Нагадаємо, Іллю Холода засудили до 9 років і 6 місяців позбавлення волі за вчинення злочинів, передбачених ч.3 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.2 ст.127 (катування), ч.2 ст.153 (зґвалтування неприродним способом), ч.1 ст.120 (доведення до самогубства), ч.2 ст.353 (привласнення владних повноважень) КК України.

Разом із ним засудили ще 11 колишніх бійців спеціальної роти Міністерства внутрішніх справ "Торнадо". Четверо з них відбулися умовними термінами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram