ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Мін'юст РФ оскаржив в ЄСПЛ рішення про виплату Навальному €63 тис.

Раніше Навальний не зміг оскаржити незаконність своїх затримань в російських судах.

Мін'юст РФ оскаржив в ЄСПЛ рішення про виплату Навальному €63 тис.
Навальный

Мін'юст РФ оскаржив у Великій палаті Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) рішення про виплату опозиціонеру Олексію Навальному €63 тис. за необґрунтовані затримання російською поліцією.

Про це "Інтерфаксу" повідомила прес-служба російського Мін'юсту.

Мін'юст підкреслює, що "аргументація російської влади сформована з урахуванням думки компетентних державних органів". Відомство також відзначило, що не буде обговорювати зі ЗМІ змістовну частину змагальних документів, що направляються від імені російської влади в ЄСПЛ, оскільки таке не практикується.

Раніше ЄСПЛ виніс вердикт за позовами Навального проти російської влади. Суд постановив, що правоохоронні органи Росії порушили Європейську конвенцію з прав людини, коли затримували політика в період з 2012 по 2014 роки.

Після затримань 9 травня 2012 року і 24 лютого 2014-го політика попередньо ув'язнювали. Загалом, в шести випадках він був засуджений до різних штрафів і до семи днів адміністративного затримання. Незаконність своїх затримань він не зміг оскаржити в російських судах.

У лютому 2016 року ЄСПЛ визнав правоту Навального у справі "Кіровлісу", під час розгляду якої в Росії була порушена шоста стаття Європейської конвенції з прав людини про право на справедливий розгляд. Судова інстанція як відшкодування моральної шкоди присудила Навальному і Офіцерову по €8 тис., а також понад €48 тис. Навальному і більш ніж €23 тис. Офіцерову як компенсацію судових витрат. Після рішення ЄСПЛ почався перегляд справи в російському суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram