ГоловнаСвіт

Більшість росіян виступили за обмеження потоку трудових мігрантів

За 10 років погіршилося ставлення росіян до трудових мігрантів з України і Білорусі.

Більшість росіян виступили за обмеження потоку трудових мігрантів
Мигранты в России
Фото: gumilev-center.ru

Більшість громадян Росії (67%) виступили за обмеження потоку трудових мігрантів.

Про це свідчать результати опитування, проведеного "Левада-центром".

При цьому майже кожен п'ятий (19% респондентів) упевнений у зворотному. Значне число росіян, які взяли участь в опитуванні (41%), заявили про негативне ставлення до трудових мігрантів з Північного Кавказу. 43% респондентів повідомили про своє нейтральне ставлення до них, 9% - про добре. Трохи менше за 38% заявили про негативне ставлення до мігрантів із Середньої Азії, однак більшість (48%) ставляться до них нейтрально, 10% - добре.

"Левада-центр" зазначає, що за 10 років погіршилося ставлення росіян до трудових мігрантів з України. У 2007 році до них погано ставилися 9% респондентів, у 2017 році - 19%. Також зросла і кількість росіян, які негативно ставляться до трудових мігрантів із Білорусі - з 8% у 2007 році до 13% у 2017 році.

Більшість росіян (52%) вважають, що мігранти - "це, як правило, малоосвічені люди, здатні тільки на некваліфіковану працю". Ще 28% респондентів вважають, що мігранти - нещасні люди, "яким доводиться чимало витерпіти і поневірятися".

Як повідомляли раніше, 45% росіян підтримали відставку прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. Рівень довіри росіян до прем'єра впав після розслідування Фонду боротьби з корупцією Олексія Навального.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram