ГоловнаСвіт

Папа Франциск закликав до об'єднання релігій для боротьби з тероризмом

Голова Римсько-католицької церкви відвідав Єгипет з історичним візитом.

Папа Франциск закликав до об'єднання релігій для боротьби з тероризмом
Фото: isra.com

Папа Римський Франциск звернувся до представників усіх релігій із закликом об'єднатися для спільної боротьби проти будь-яких форм насильства та терору, "які здійснюються в ім'я Бога", повідомляє DW.

Про це понтифік заявив у столиці Єгипту, котрий відвідав у п'ятницю, 28 квітня, з історичним візитом. Голова Римсько-католицької церкви виступив перед присутніми в одному з провідних ісламських навчальних закладів світу - Університеті аль-Азхар.

Папа Франциск, що бере участь у каїрській Міжнародній конференції з миру, також попередив про небезпеку популізму для міжнародної стабільності, повідомляє агентство KNA.

Спільно з верховним імамом університету Ахмедом аль-Таїбом він вшанував хвилиною мовчання пам'ять загиблих 9 квітня у час двох найкривавіших у сучасній історії країни нападів на членів коптської православної церкви. Жертвами атак тоді стали понад 40 людей, поранення отримали понад сто.

У Єгипті проживає близько 9 млн християн. Вони становлять приблизно 10 відсотків населення країни. Єгипетські християни-копти часто піддаються нападам з боку ісламських радикалів.

Раніше в квітні Папа Римський порівняв табори для біженців з концтаборами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram