ГоловнаСвіт

Макрон визначився з кандидатом у прем'єри

Кандидат у президенти Франції заявив, що сам потенційний прем'єр наразі ні про що не здогадується.

Макрон визначився з кандидатом у прем'єри
Эммануэль Макрон
Фото: EPA/UPG

Кандидат у президенти Франції від руху "Вперед!" Емманюель Макрон повідомив, що вже вибрав людину, яка займе посаду прем'єр-міністра, однак відмовився називати його ім'я до вступу на посаду, якщо його оберуть президентом 7 травня.

Про це Макрон заявив у п'ятницю, 5 травня, відповідаючи на запитання журналіста радіостанції Europe 1, передає RFI.

"Емманюель Макрон відмовився назвати ім'я людини, яка очолить уряд у разі його обрання президентом, до вступу на посаду. Не дивлячись на те, що цей вибір вже зроблено, сам потенційний прем'єр наразі ні про що не здогадується, - додав кандидат", - йдеться в повідомленні.

Політик дав зрозуміти, що обрана ним на прем'єрську посаду людина "досвідчена в політиці і має компетенції, щоб керувати більшістю в парламенті і оновленим урядом". За його словами, в уряд в разі його обрання увійдуть і нові, незнайомі більшості французів люди, і більш досвідчені діячі.

Кандидат також зазначив, що в його уряді важливу роль буде грати центрист Франсуа Байру, який офіційно підтримав Макрона ще в листопаді 2016 року.

Як зазначають, до першого туру виборів Макрон обіцяв, що в його новому уряді не буде людей, які вже займали міністерські посади. А Франсуа Байру займав посаду міністра освіти з 1993 по 1997 рік.

Суперниця Макрона крайня права Марін Ле Пен вже заявила, що в разі її обрання президентом уряд очолить лідер руху "Вставай, Франціє" Ніколя Дюпон-Еньян. Вона також підкреслила, що не всі міністри будуть з партії "Національний фронт". Ле Пен раніше дорікала Макрону в тому, що той відмовляється розкривати ім'я свого прем'єр-міністра.

За даними результатів опитування Elabe, Макрон випереджає свою опонентку Марін Ле Пен, заручившись підтримкою 62% виборців.

Як повідомляли напередодні, Макрон виграв президентські дебати у Ле Пен.

Нагадаємо, що другий тур виборів президента у Франції пройде в неділю, 7 травня.

Перший тур Макрон виграв з результатом 24,01% голосів, Ле Пен набрала 21,30%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram