ГоловнаСвіт

Майбутнє України визначить архітектуру європейської безпеки на кілька десятиліть, - прем'єр Естонії

Естонський прем'єр відзначив успіхи України в імплементації реформ.

Майбутнє України визначить архітектуру європейської безпеки на кілька десятиліть, - прем'єр Естонії
Премьер-министр Эстонии Юри Ратас
Фото: EPA/UPG

Майбутнє України визначить архітектуру європейської безпеки на наступні кілька десятиліть.

Про це заявив прем'єр-міністр

Естонії Юрі Ратас у Києві.

"Двосторонні зв'язки з Україною сильні. Ми будемо підтримувати нашу позицію щодо України, як країна, яка сама була під окупацією... Майбутнє України визначить архітектуру європейської безпеки на наступні кілька десятиліть", - сказав він.

За словами Ратаса, санкції проти Росії залишатимуться до тих пір, поки Росія не почне повністю дотримуватися міжнародних законів і Мінських угод, "щоб суверенітет і територіальну цілісність України було повністю відновлено". Він також підкреслив, що Естонія не визнає незаконної анексії Криму.

Прем'єр Естонії також нагадав про європейський вибір України і пообіцяв, що його країна завжди буде допомагати українцям у спробах змінити країну на краще. При цьому Ратас зазначив, що в Україні вже успішно здійснено низку реформ, однак багато що належить зробити, щоб домогтися верховенства права й імплементації антикорупційних законів.

"Викорінення корупції - не тільки питання гідності, а й того, чого хочуть українці. Питання безпеки і стійкості", - підсумував Ратас.

Як повідомляли раніше, Литва, Латвія і Естонія ніколи не визнають анексії Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram