ГоловнаСвіт

Росія призупинила меморандум про уникнення інцидентів зі США в Сирії

Меморандум про безпеку польотів у Сирії діяв із жовтня 2015 року.

Росія призупинила меморандум про уникнення інцидентів зі США в Сирії
Фото: www.tatar-inform.ru

Росія призупинила дію меморандуму про уникнення інцидентів США в Сирії після американських авіаударів по сирійській авіабазі.

Про це повідомляють на сайті МЗС РФ.

Також Росія закликала Раду Безпеки ООН провести надзвичайне засідання для обговорення цієї ситуації.

Росія і США підписали меморандум про безпеку польотів у Сирії в жовтні 2015 року. Цей документ регламентує дії всіх літаків і безпілотників у повітряному просторі Сирії.

Після того, як угода почала діяти, Росія і США співпрацювали через канали цілодобового оперативного зв'язку. Країни також домовилися про надання допомоги одна одній у разі виникнення кризових ситуацій.

"Сама присутність військовослужбовців США й інших країн на території Сирії без згоди на те уряду цієї країни або рішення Радбезу ООН є грубим, відвертим і нічим не обґрунтованим порушенням міжнародного права. Якщо раніше це пояснювалося завданнями боротьби з тероризмом, то зараз це акт агресії проти суверенної Сирії. Вжиті сьогодні США дії ще більше руйнують російсько-американські відносини", - йдеться в заяві МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше президент РФ Володимир Путін назвав ракетну атаку США на об'єкти в Сирії агресією проти суверенної держави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram