ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Бойовики ІДІЛ перейшли в наступ поблизу зони бомбардування США в Сирії

Сирійські війська після бомбардування аеродрому залишилися без допомоги авіації.

Бойовики ІДІЛ перейшли в наступ поблизу зони бомбардування США в Сирії
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ) перейшли в наступ у районі сирійського Хомса, неподалік від якого армія США почала бомбардування аеродрому "Шайрат".

Про це повідомляє видання "Аль-Масдар".

Минулої п'ятниці, 31 березня, ІДІЛ напала на низку контрольно-пропускних пунктів, контрольованих сирійськими урядовими військами. Однак терористам не вдалося істотно просунутися вперед, зазначає видання.

Як зазначає "Аль-Масдар", ситуація може змінитися на користь терористів уже найближчим часом, оскільки урядові війська після бомбардування аеродрому залишилися без допомоги авіації.

Нагадаємо, що рано-вранці 7 березня війська США завдали ракетних ударів по авіабазі "Шайрат".  Президент Дональд Трамп пояснив, що це було зроблено у відповідь на хімічну атаку в Ідлібі, в результаті якої загинули близько 70 мирних жителів, у тому числі діти. За попередньою інформацією, під час атаки на авіабазу загинули шість сирійських військових. Сама база була практично повністю зруйнована.

Хімічна атака в Ідлібі, яка стала приводом для ракетного удару, сталася 4 квітня. Міжнародна спільнота звинуватила сирійську владу в застосуванні отруйного газу. Дамаск заперечує свою причетність до застосування хімзброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram