ГоловнаСвіт

Комітет Європарламенту остаточно затвердив безвіз для України

У Раді ЄС обіцяють, що українці зможуть подорожувати в ЄС без віз уже в червні 2017 року.

Комітет Європарламенту остаточно затвердив безвіз для України
Фото: Depositphotos\myronstandret

Комітет Європарламенту з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ (LIBE) остаточно затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, для громадян яких скасовують візові вимоги.

39 членів комітету проголосували "за" рішення, 1 утримався і 4 проголосували "проти", повідомляє "Європейськая правда"

Євродепутат Міхал Боні перед голосуванням зробив коротку заяву щодо тріалогу між Європарламентом, Радою ЄС і Мальтійським головуванням в ЄС, в рамках якого минулого тижня погодили безвіз для України. Він зазначив, що Україна виконала всі вимоги ЄС про надання безвізового режиму, і "навіть перевершила очікування".

Нагадаємо, 2 березня Комітет постійних представників країн-членів ЄС (COREPER) на зустрічі в Брюсселі ухвалив рішення про візову лібералізацію для України.

Після остаточного затвердження комітетом ЕП пропозицію про візову лібералізацію скеровують в Європейський парламент для голосування, яке, як очікують, відбудеться 5 квітня.

Після цього документ буде представлений на прийняття Радою ЄС. Там обіцяють, що українські громадяни зможуть подорожувати в країни ЄС без віз уже в червні 2017 року.

Напередодні в представництві ЄС безвіз для України назвали питанням декількох тижнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram