ГоловнаСвіт

Помічник Кадирова підтвердив факт замаху на голову Чечні

За даними ЗМІ, замах готувало близьке оточення Кадирова.

Помічник Кадирова підтвердив факт замаху на голову Чечні
Рамзан Кадыров
Фото: Предоставлено автором

Помічник голови Чечні Данило Мартинов підтвердив факт замаху на голову республіки Рамзана Кадирова навесні 2016 року.

Про це він повідомив РБК

Про невдалий замах у жовтні 2016 року повідомляла "Новая газета".

"І той факт, що замах був невдалим, свідчить: усі служби спрацювали максимально злагоджено. Це підтверджує ефективність наших методик і систем організації охорони правопорядку та запобігання загроз", - сказав Мартинов.

За інформацією "Новой газети", правоохоронні служби Чечні запобігли "наймасштабнішій" спробі замаху на Кадирова за всю історію. У резиденції Кадирова в селі Беной - рідному тейпі голови республіки - була закладена вибухівка, затримані були озброєні. "Новая" повідомляла, що замах готувало близьке оточення Кадирова.

Сам Кадиров відреагував на новину в коментарях новинного блогу Kavkaz_pravda. "А чому я не в курсі?" - написав він. Прес-секретар Кадирова Альві Карімов назвав інформацію в публікації "Новой газети" вигадкою і "абсолютною брехнею".

На початку лютого "Росбалт" повідомив, що у справі про замах на голову Чечні Рамзана Кадирова проходять три особи: колишній бойовик Шамхан Магомадов, його сусід Беслан Закараєв і екс-охоронець Іси Ямадаєва Азіз Альвієв. За даними видання, правоохоронці встановили їхній зв'язок з жителем села Беной Шамханом Магомадовим. Магомадов зізнався, що це він підготував смертників, які загинули в травні, і планував здійснити інші теракти в Чечні. Як сказано в матеріалі, через дев'ять місяців після того, як про Магомадова, Закараєва і Альвієва "нічого не було чутно, на світ з'явилася справа про ймовірний замах на Кадирова". Джерела повідомляють, що справу вибудовують на свідченнях затриманих.

Нагадаємо, в січні Кадиров прокляв Сталіна і подякував Хрущову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram