ГоловнаСвіт

Голова Uber вийшов з економічної ради при Трампі

Ілон Маск, який також входить до ради при Трампі, вирішив продовжити роботу в цьому органі.

Голова Uber вийшов з економічної ради при Трампі
Трэвис Каланик
Фото: EPA/UPG

Голова популярного світового сервісу замовлення таксі Uber Тревіс Каланік (Travis Kalanick) оголосив про вихід з економічної ради при президенті США Дональдові Трампі після критики на свою адресу і звинувачень у підтримці міграційної політики Білого дому.

Про це повідомляє ВВС

Каланік оголосив про вихід із ради при Трампі співробітникам Uber. Він пояснив, що його робота в цій раді не означала підтримку міграційного указу президента США, але була сприйнята саме так. Каланік назвав це "розривом у сприйнятті реальності" і наголосив, що ні він особисто, ні компанія Uber не підтримують міграційну політику нинішньої адміністрації президента.

При цьому засновник Tesla і SpaceX Ілон Маск, який також входить до ради при Трампі, не залишає цей орган і опублікував в своєму "Твіттері" повідомлення, в якому наголосив, що робота в раді не означає підтримку і згоду з діями адміністрації Трампа. Також Маск запевнив, що поділиться з президентом своїми міркуваннями з приводу міграційного указу і запропонує змінити його на прийдешньому засіданні ради в п'ятницю, 3 лютого.

Uber почали звинувачувати в підтримці міграційного указу Трампа після того, як сервіс не припинив роботу поблизу аеропорту Джорджа Кеннеді в Нью-Йорку, коли там проходила акція протесту проти міграційного указу Трампа. Профспілка таксистів Нью-Йорка, до якої Uber не входить, оголосила, що не буде працювати біля аеропорту на знак солідарності з протестувальниками. Компанію також запідозрили в спробі заробити на акціях протесту, хоча Uber не підвищувала ціни на поїздки в той день, незважаючи на великий попит на автомобілі в аеропорту Кеннеді. У мережі запустили флешмоб, який закликав користувачів видалити додаток Uber і перейти на інші сервіси на замовлення таксі.

Голова Uber зазнав критики через свою роботу в раді при Трампі, куди він увійшов ще в грудні, незважаючи на те, що майже відразу після підписання міграційного указу Каланік закликав його скасувати, а також оголосив про те, що Uber надасть юридичну та фінансову підтримку своїм водіям, які через нові міграційні правила не зможуть повернутися в США.

Міграційний указ Дональда Трампа забороняє в'їзд на територію країни громадянам семи мусульманських держав. Цей захід викликав масові протести в американських аеропортах, де в день набуття указом Трампа чинності почали затримувати приїжджих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram