ГоловнаСвіт

Нідерланди зазнавали російських кібератак, - розвідка

Росія, зокрема, намагається отримати доступ до конфіденційної урядової інформації.

Нідерланди зазнавали російських кібератак, - розвідка
Нидерланды
Фото: Архив

Голова служби розвідки і безпеки Нідерландів AIVD Роб Бертолее заявив, що протягом останніх шести місяців такі країни, як Росія, Китай і Іран сотні разів намагалися здійснити хакерські атаки на нідерландські урядові структури і приватні компанії.

За його словами, Росія, зокрема, намагається отримати доступ до конфіденційної урядової інформації.

"Я вважаю це небезпекою для нашої демократії. Небезпека в тому, що вони матимуть вплив на те, як працює наш парламент або як приймає рішення наш уряд", - заявив Бертолее в інтерв'ю ЗМІ, повідомляє "Укрінформ"

Він зазначив, що нідерландські приватні компанії також є об'єктом хакерів.

"Тут небезпека в тому, що вони викрадають корпоративні секрети і можуть завдати шкоди економіці Нідерландів", - зазначив Бертолее.

Разом з тим, на думку Бертолее, немає сенсу вживати заходів щодо цих країн, тому що вони будуть відкидати звинувачення.

Нагадаємо, раніше Нідерланди прийняли рішення на майбутніх парламентських виборах у березні відмовитися від електронного підрахунку голосів і рахувати бюлетені вручну через побоювання щодо можливих атак хакерів і впливу на виборчий процес третіх сторін, зокрема Росії.

Раніше, 6 січня, американські спецслужби опублікували доповідь, в якій стверджувалося, що Росія намагалася вплинути на вибори в США за допомогою кібератак. Розвідслужби також стверджували, що наказ про проведення кампанії з втручання у вибори віддав особисто російський президент Володимир Путін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram