ГоловнаСвіт

Президент Венесуели запропонував підняти мінімальну зарплату на 40%

Мінімальний розмір оплати праці в країні складе близько 138 доларів США.

Президент Венесуели запропонував підняти мінімальну зарплату на 40%
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро пообіцяв підвищити розмір мінімальної заробітної плати в країні на 40% після закликів опозиції до загального страйку в п'ятницю.

Таким чином, мінімальний розмір оплати праці в країні складе 90,9 тисяч боліварів (близько 138 доларів США), передає ВВС.

Мадуро також оголосив, що всі компанії, які припинять свою роботу в день страйку, наміченого на 28 жовтня, зазнають урядових перевірок.

У четвер кілька сотень прихильників Мадуро зібралися біля будівлі конгресу Венесуели, де законодавці обговорювали можливості зміщення Мадуро з президентського поста.

Напередодні численні акції протесту знову вилилися у зіткнення демонстрантів з поліцією, зокрема, в розташованих на заході Венесуели містах Сан-Крістобаль та Маракайбо. При спробі розігнати акцію опозиції в штаті Міранда у Венесуелі загинув поліцейський, ще двоє отримали поранення.

Протести пов'язані з політичною кризою у Венесуелі: контрольований опозицією парламент звинуватив президента Ніколаса Мадуро в держперевороті та проголосував за початок судового процесу проти нього. Представники опозиції вважають, що Мадуро, термін повноважень якого закінчується у 2019 році, заблокував підготовку до референдуму про дострокову відставку президента.

Національна виборча комісія Венесуели пояснила рішення про зупинку підготовки до референдуму тим, що кілька регіональних судів визнали недійсними підписи на підтримку референдуму, які зібрала опозиція.

Напередодні Ніколас Мадуро скликав Раду національної оборони для того, щоб обговорити "парламентський переворот" в країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram