ГоловнаСвіт

Художнього керівника московського Театру.doc не випустили з Росії "за розпорядженням ФСБ"

У 2014 році в цьому театрі зірвали показ фільму про події на Майдані.

Художнього керівника московського Театру.doc не випустили з Росії "за розпорядженням ФСБ"
Михаил Угаров
Фото: Михаил Угаров / Facebook

Художнього керівника "Театру.doc" Михайла Угарова не випустили з Росії в Берлін за розпорядженням Федеральної служби безпеки і Прикордонної служби РФ.

Про це він повідомив на своїй сторінці в Фейбсуці.

"Звичайно справляє враження, коли тобі без пояснення причин сунуть папір ФСБ - Прикордонної служби про відмову у виїзді з РФ. Виявилося - квартплата за кімнату в комуналці, де я ніколи не жив і не живу. З якимись астрономічними і нереальними сумами.

Стало легше. Коли знаєш хоч якусь причину, нехай вона і абсурдна. Зараз буду розбиратися з цим. Тільки що в цій історії робить ФСБ? Коротше, я сподіваюся, що нічого в цій історії немає від "переслідування". Просто наші актори (готові до всього) перелякалися і почали бити на сполох", - написав він.

"Театр.doc "було створено в 2002 році декількома драматургами, і позиціонує себе як недержавний некомерційний незалежний проект, відомий своїми злободенними постановками в жанрі "документального театру".

Нагадаємо, в жовтні 2014 року Театр.doc виселили з підвалу житлового будинку в Трипрудному провулку, який він займав 12 років.

У кінці грудня 2014 року в театрі зірвали показ українського документального фільму "Сильніше, ніж зброя" про події на Майдані. Пізніше з директором театру провели усну бесіду про "неприпустимість показу фільмів, які не мають російського прокатного посвідчення".

Також в репертуарі театру з 2015 року присутній документальний спектакль "Болотна справа", основою якого стали інтерв'ю з обвинуваченими у справі про заворушення на Болотній площі в Москві в травні 2012 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram