ГоловнаСвіт

Росія не потрапила до Ради ООН з прав людини

Угорщина і Хорватія отримали більше голосів.

Росія не потрапила до Ради ООН з прав людини
Иван Шимонович
Фото: EPA/UPG

За підсумками минулого в п'ятницю голосування Росія не добилася переобрання до нового складу Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно з результатами голосування в групі від Східної Європи, перемогу здобули Угорщина, яка отримала 144 голоси, і Хорватія з 114 голосами. За Росію проголосували 112 країн.

Під час голосування в Генеральній Асамблеї ООН в п'ятницю були обрані 14 нових представників РПЛ ООН. Вони будуть працювати в цій міжнародній структурі в період 2017-2019 рр.

Як повідомлялося 25 жовтня, понад 80 гуманітарних і правозахисних організацій, в тому числі Human Rights Watch і Care International, зажадали виключити Росію зі складу Ради ООН з прав людини.

У минулу п'ятницю, 21 жовтня, Рада ООН з прав людини на спеціальній сесії в Женеві схвалила резолюцію щодо Сирії. У ній міститься вимога, щоб всі учасники конфлікту в Сирії, "особливо сирійська влада і їх союзники", негайно виконали всі зобов'язання відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Правозахисні організації в своєму документі заявили, що вето Росії як постійного члена Ради безпеки ООН на резолюції про припинення вогню в Алеппо і, загалом, підтримка авіаударів у Сирії, не відповідають принципам і цілям Ради.

Рада ООН з прав людини була створена в 2006 році замість Комісії з прав людини. Рада відповідає "за сприяння загальній повазі та захисту всіх прав людини по всьому світу і за розгляд ситуацій, пов'язаних з порушенням прав людини, а також підготовку відповідних рекомендацій".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram