ГоловнаСвіт

Блаттер потрапив до лікарні з нервовим зривом

У якому стані перебуває зараз 79-річний швейцарець, не уточнюється

Блаттер потрапив до лікарні з нервовим зривом
Йозеф Блаттер
Фото: EPA/UPG

Відсторонений від посади президента Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Йозеф Блаттер потрапив до лікарні у результаті нервового зриву.

Про це пише BBC.

У якому стані перебуває зараз 79-річний швейцарець, не уточнюється.

8 жовтня арбітражна палата Комітету з етики ФІФА усунула від виконання обов'язків Блаттера, президента ФІФА Мішеля Платіні та генерального секретаря ФІФА Жерома Вальке на 90 днів. Цей термін можуть збільшити, але не більше ніж на 45 днів.

Швейцарське федеральне бюро юстиції 25 вересня порушило кримінальну справу стосовно Блаттера. Його підозрюють у недбалості і розкраданнях.

Блаттера, який очолював ФІФА з 1998 року, 29 травня переобрали на п'ятий термін, але вже 2 червня він оголосив про відхід після звинувачень у корупції. Залишити свою посаду він планує після 26 лютого 2016 року, коли проведуть вибори нового керівника.

27 травня у Цюриху за запитом США заарештували за підозрою у корупції сімох чиновників ФІФА. В цілому звинувачення висунули 14 колишнім і діючим футбольним функціонерам. За даними мін'юсту США, за 24 роки вони отримали хабарів на суму близько $150 млн. Одночасно швейцарська поліція порушила кримінальну справу стосовно невідомих осіб, підозрюваних у відмиванні грошей під час виборів країн-організаторів ЧС-2010, ЧС-2018 і ЧС-2022.

Нагадаємо, Блаттер пояснив проведення ЧС-2018 у Росії "джентльменською угодою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram