ГоловнаСвіт

Президент Греції пообіцяв захищати євреїв

В Афінах відбулася конференція європейських рабинів

Президент Греції пообіцяв захищати євреїв
Евреи
Фото: EPA/UPG

Президент Греції Прокопіс Павлопулос пообіцяв захищати євреїв у Греції і Європі.

З такою заявою Павлопулос виступив на зустрічі з делегацією Ради європейських рабинів (РЄР), повідомляє "Лента.ру".

На заході, що проводився у закритому режимі, були присутні головний рабин Москви і глава РЄР Пінхас Гольдшмідт, рабини з держав Євросоюзу і глава опікунської ради РЄР Борис Мінц. Учасники зустрічі обговорили проблеми грецької єврейської громади і зростання антисемітських настроїв у республіці.

За словами Гольдшмідта, вибір Афін як місця проведення конференції європейських рабинів пов'язаний із важкою ситуацією у Греції. "Греція - країна, де, за останніми даними, велика частина населення досі має антисемітські погляди. (...) Єврейські громади у Греції знаходяться під тиском як через політичну, так і через економічну ситуації", - заявив Пінхас Гольдшмідт.

Єврейська громада Греції існує з III століття до нашої ери і є однією з найстаріших у Європі. До Другої світової війни на території республіки проживали близько 80 тис. євреїв. Наразі єврейська діаспора у Греції налічує близько 5 тис. осіб, і її чисельність неухильно скорочується. За даними дослідження, проведеного на замовлення Антидифамаційної ліги, 67% греків дотримуються антисемітських переконань, що сприяє еміграції євреїв з країни і може призвести до зникнення однієї з найдавніших громад Європи.

Нагадаємо, у січні 2015 року європейські євреї попросили дозволити їм носіння зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram