ГоловнаСвіт

Прем'єр Ізраїлю пом'якшив тон щодо угоди з Іраном

Нетаньяху підкреслив необхідність домагатися виконання угоди щодо ядерної програми з боку Тегерана

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху вперше у нейтральному ключі висловився щодо угоди про іранську ядерну програму.

Про це повідомляє "Евроньюз".

Під час свого візиту до Вашингтона політик заявив про необхідність домогтися дотримання досягнутої угоди з боку Тегерана. Раніше Нетаньяху неодноразово заявляв, що вважає угоду і зняття санкцій з Ірану помилкою.

"Вам треба робити три речі. Не давати іранцям спуску. Підтримувати ваших союзників, і ось цього союзника насамперед. І по-третє, знищити терористичну мережу. Ось що я можу сказати вам про Іран", - заявив глава ізраїльського уряду.

На переговорах з президентом США Бараком Обамою тема Ірану також порушувалася. "Всі знають, що ми виступали проти, але тепер питання в тому, що з цим робити далі", - заявив Нетаньяху журналістам після зустрічі з американським лідером.

Ізраїль критикував угоду з Іраном, оскільки, на думку Нетаньяху, зняття санкцій дозволить Тегерану продовжити фінансування угруповань ХАМАС, "Хезболла" та "Ісламський джихад".

Нагадаємо, Іран і "шістка" міжнародних переговірників (США, Великобританія, Франція, Німеччина, Росія і Китай) у ніч на 14 липня досягли історичної угоди про врегулювання багаторічної проблеми іранського атома. Найскладніші переговори завершилися ухваленням спільного всеосяжного плану дій, виконання якого повністю зніме з Ірану введені раніше економічні та фінансові санкції з боку РБ ООН, США і Євросоюзу. 13 жовтня парламент Ірану схвалив угоду про ядерну програму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram