ГоловнаСвіт

Прем'єра Португалії відправили у відставку через 11 днів після призначення

Уряд Коельо проіснував найменше в післявоєнній історії країни

Прем'єра Португалії відправили у відставку через 11 днів після призначення
Педру Коэльо
Фото: rbc.ua

Парламент з подачі опозиційних партій Португалії відправив у відставку уряд країни на чолі з прем'єр-міністром Педру Пасушею Коельо - через 11 днів після формування.

Про це повідомляє The Telegraph.

Уряд Коельо проіснував найменше в післявоєнній історії Португалії.

Його владній партії запропонували продовжити роботу після виборів 5 жовтня, на яких консервативна коаліція отримала перемогу, але втратила парламентську більшість.

Найближче майбутнє країни зараз залежить від рішення президента Португалії Анібала Сілви, який обіцяв припинити діяльність антиєвропейських сил близько місяця тому. Він повинен або піти на поступки і допустити формування коаліції з лівими силами, або створити тимчасовий уряд до проведення нових виборів у квітні 2016 року.

Нагадаємо, 4 жовтня в Португалії відбулися парламентські вибори. За підсумками голосування перемогу здобула коаліція "Португаліє, вперед", куди входять Соціал-демократична партія Коельо і Народна партія, однак коаліція не змогла одержати абсолютну більшість, щоб сформувати уряд.

Португалія може стати другою після Греції економікою півдня єврозони, очолюваною радикальними лівими,  які виступають з антиєвропейською риторикою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram