ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Голова Газпромбанку підтвердив особу доньки Путіна

За даними фінансових аналітиків, донька Путіна і її імовірний чоловік можуть мати активи вартістю близько $2 млрд.

Голова Газпромбанку підтвердив особу доньки Путіна
Катерина /Тихонова
Фото: kashin.guru

Голова правління і заступник глави ради директорів Газпромбанку Андрій Акімов підтвердив, що Катерина Тихонова є донькою президента РФ Володимира Путіна.

Про це йдеться у матеріалі агентства Рейтер під заголовком "Донька Путіна, молодий мільярдер і друзі президента".

Акімов входить в опікунську раду фонду "Иннопрактика", яка бере участь у створенні наукової долини МДУ і якою керує Катерина Тихонова.

"Я знав, що це донька Путіна. Але зазвичай ми ухвалювали рішення підтримати проекти МГУ незалежно від будь-яких сімейних зв'язків", - сказав глава Газпромбанку. За його словами, місія "Иннопрактики" збіглася з пріоритетами банку. Акімов заявив, що підтримує проект розширення МДУ незалежно від участі Тихонової в ньому. Він також висловив упевненість в тому, що Тихонова не отримувала жодного спеціального звернення у зв'язку зі своїми родинними зв'язками.

За даними Рейтер, на початку 2015 року 29-річна Катерина Тихонова описала себе як "дружину" Кирила Шамалова - сина акціонера банку "Россия" Миколи Шамалова, якого у 2014 році внесли до списку санкцій Євросоюзу як "давнього знайомого" Путіна. З посиланням на неназваних фінансових аналітиків Рейтер зазначає, що як подружжя Тихонова і Шамалов могли б володіти активами вартістю близько $ 2 млрд.

Катерина Тихонова і Кирило Шамалов відмовилися від коментарів.

Андрій Акімов став першим, хто офіційно підтвердив, що Катерина Тихонова є донькою Путіна. Про фонд "Иннопрактика" і Катерину Тихонову стало широко відомо на початку 2015 року, коли РБК опублікувало розслідування про розширення МДУ. У розслідуванні вказувалося, що "Иннопрактика" бере участь у проекті створення науково-технологічної долини університету, оціненого у 110 млрд рублів. Після цього журналіст Олег Кашин у своєму "Твіттері" припустив, що Тихонова може бути донькою президента Росії, яка живе під іншим прізвищем. Тоді джерело агентства Рейтер, близьке до МДУ, підтвердило, що Тихонова є донькою президента Росії.

У свою чергу прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков сказав Forbes, що йому не відомо, чи є директор компанії "Иннопрактика" донькою президента. "Я не знаю, хто це. Не можу це оцінити, я не знаю. Дотепер багато дівчат видавали за доньок Володимира Путіна", - сказав Пєсков.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram