ГоловнаСвіт

Росія відмовилася прийняти допомогу ФБР у розслідуванні падіння A321, - ЗМІ

За даними американської розвідки, російські чиновники впевнені у версії теракту на борту російського лайнера

Росія відмовилася прийняти допомогу ФБР у розслідуванні падіння A321, - ЗМІ
Облоки российсокго А321
Фото: EPA

Уряди Росії і Єгипту відмовилися від допомоги Федерального бюро розслідувань (ФБР) США в розслідуванні падіння А321 на Синаї.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерело в уряді США.

За словами представника ФБР Джошуа Кемпбелла, бюро запропонувало Москві і Каїру судово-криміналістичну та інші види допомоги.

9 листопада офіційний представник Білого дому Джош Ернест заявив, що США надають Росії та Єгипту розвідувальну інформацію про авіакатастрофу російського літака Airbus A321 на Синаї. За його словами, наразі Вашингтон не може зробити висновок про причини катастрофи, проте виключати причетність терористів не можна.

6 листопада президент США Барак Обама допустив можливість вибуху на борту російського лайнера. У Білому домі пояснили, що Обама у своїй заяві виходив з даних, наявних у розпорядженні Вашингтона.

9 листопада в МЗС Великобританії заявили про передачу кільком партнерам, у тому числі Росії, доказів того, що лайнер "Когалымавиа", найімовірніше, загинув у результаті теракту. Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков підтвердив отримання від Великобританії інформації про катастрофу в Єгипті.

Airbus A321 "Когалымавиа", летів із Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. Усі 224 людини (переважно росіяни), які перебували на борту, загинули. Ведеться розслідування. Тоді як російська влада заявляє, що ключової версії катастрофи наразі немає (оскільки розглядаються всі варіанти), ЗМІ з посиланням на різні джерела в комісії з розслідування, а також влади низки країн, у тому числі Великобританії, схиляються до того, що причиною загибелі літака стала детонація на борту бомби, і вказують на причетність до цього "Ісламської держави" або організації, пов'язаної з нею.

У рамках офіційного розслідування, в якому беруть участь фахівці з Росії, Франції, Німеччини, Ірландії та Єгипту, як заявлялося, буде, окрім інших, відпрацьовано версію теракту, а також проаналізовано питання, пов'язані з авіаційною безпекою в аеропорту Шарм-еш-Шейха (чи були в ній вади, які могли сприяти пронесенню на борт заборонених предметів або речовин). Серед причин катастрофи не можна виключити і технічну несправність (у ЗМІ, зокрема, циркулювали припущення щодо вибуху у двигуні).

При цьому, як повідомляє Рейтер з посиланням на дані американської розвідки, російські чиновники також упевнені у версії теракту на борту А321.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram