ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

"Ісламська держава" знову взяла на себе відповідальність за аварію А321

Джихадисти заявили, що ніхто не змусить їх пояснити, як вони збили російський літак

"Ісламська держава" знову взяла на себе відповідальність за аварію А321
Обломки российского А321
Фото: EPA

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІД) знову взяли на себе відповідальність за катастрофу російського літака A321 на Синайському півострові в Єгипті.

Про це пише BBC з посиланням на аудіозвернення ІД.

З аудіозапису випливає, що до авіакатастрофи причетне пов'язане з ними угруповання "Синайська провінція". При цьому бойовики стверджують, що літак збили з нагоди річниці присяги єгипетського угруповання на вірність "Ісламській державі".

"І нас не змусять пояснити, як ми це зробили", - заявили терористи.

У день падіння російського пасажирського літака на Синайському півострові єгипетська бойова група, пов'язана з "Ісламською державою", взяла на себе відповідальність за те, що трапилося. BBC зазначало, що в районі, де розбився А321, проводиться антитерористична операція служби безпеки Єгипту проти "Синайської провінції Ісламської держави".

Після цього міністр транспорту РФ Максим Соколов сказав, що інформація про причетність бойовиків до авіакатастрофи не може вважатися достовірною.

Напередодні прес-секретар президента Дмитро Пєсков попросив не пов'язувати військову операцію Росії в Сирії і авіакатастрофу в Єгипті. Інформацію, що з'являється, він назвав "величезною кількістю спекуляцій".

Версію теракту виключив і президент Єгипту.

Літак Airbus А321 авіакомпанії "Когалымавиа" розбився вранці 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. Лайнер вилетів з Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург о 6:51 за московським часом, о 7:14 він зник з радарів. На його борту перебували 224 людини, ніхто з них не вижив. Ця авіакатастрофа стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

Перші аналізи розшифровки "чорних скриньок" свідчать про те, що літак не пошкодили ззовні, а також, що перед падінням ніщо не вказувало на несправності і пілот не подавав сигналів лиха.

Представники "Когалымавиа" стверджували, що виключають технічну несправність і людський фактор, і єдиною зрозумілою версією назвали зовнішній вплив на лайнер.

Остаточні причини авіакатастрофи наразі не відомі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram