ГоловнаСвіт

ІД взяла відповідальність за катастрофу російського літака

Влада Єгипту називає причиною падіння лайнера технічні несправності

ІД взяла відповідальність за катастрофу російського літака
Фото: planespotters.net / Julian Mittnacht

Єгипетське відділення "Ісламської держави" заявило, що бере відповідальність за катастрофу російського літака на Синайському півострові, повідомляє AFP.

Reuters інформує, що у Twitter бойовиків поширили повідомлення, в якому йшлося, що відповідальність на себе взяла група, пов'язана з ІД.

Літак A321 авіакомпанії Metrojet (стара назва - "Когалымавиа") розбився на півночі Синайського півострова. У цьому районі єгипетська армія і поліція проводять спецоперації проти бойовиків-ісламістів. Однак у терористів, за наявними даними, немає зброї, з якої можна збити літак на висоті 10 кілометрів - на ешелоні, де знаходився A321.

Як раніше повідомили у Reuters з посиланням на джерело у службі безпеки Єгипту, немає ознак того, що російський літак, який розбився на півострові Синай у суботу, був збитий.

Авіаційні власта Єгипту вважає, що одна з основних версій катастрофи російського пасажирського літака "Когалымавиа" полягає у технічних несправностях на борту.

Після зльоту літака Airbus A321 "Когалымавиа", що здійснював рейс з Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург, пілот попросив зміну маршруту і посадку в аеропорту Каїра.

Airbus-321 авіакомпанії "Когалымавиа" зазнав аварії на шляху з єгипетського Шарм-еш-Шейха у Санкт-Петербург. Він зник з радарів через 23 хвилини після зльоту. На борту лайнера перебували 224 людини, в тому числі члени екіпажу. Влада Єгипту повідомила, що під час аварії літака ніхто не вижив.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram