ГоловнаСвіт

Єгипетські ЗМІ назвали можливу причину аварії А321

Єгипетські слідчі все ще допускають версію катастрофи російського лайнера в результаті теракту.

Єгипетські ЗМІ назвали можливу причину аварії А321
Обломки А321
Фото: almasryalyoum.com

Причиною падіння російського літака Airbus A321 на Синайському півострові став вибух у двигуні.

Про це єгипетському порталу Al-Masry Al-Youm повідомило джерело в слідчій комісії, що аналізує інформацію бортових самописців лайнера, що впав.

Про несправність у двигуні свідчать дані "чорних скриньок".

Співрозмовник видання, який побажав залишитися неназваним, зазначив, що слідчі все ще допускають версію теракту. Причина вибуху - дефект двигуна або детонація бомби - стане відома після того, як буде проведено аналіз частинок, знайдених на тілах загиблих і уламках літака.

"Проби, взяті з останків пасажирів і уламків літака, визначать, чи присутні на них вибухові речовини, або ж до вибуху призвела технічна несправність", - сказало джерело газети.

Як повідомляли раніше, "чорні скриньки" не фіксували жодних екстрених звернень екіпажу до диспетчерів. Розшифровка технічних параметрів вказує на те, що А321 почав стрімко падати. Це вказує на "наявність потужного вибуху, одночасну відмову всіх двигунів, загоряння частини фюзеляжу і руйнування частин літака ще в повітрі".

31 жовтня літак А321 російської авіакомпанії "Когалымавиа" розбився на півночі Синайського півострова, загинули всі  224 людини, які перебували на борту. Авіалайнер виконував рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. Катастрофа А321 стала найбільшою в історії російської і радянської авіації.

Президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі заявив, що не бачить підстав для обговорення версії про теракт на борту літака. За словами ас-Сісі, висновки про вибух через влучення ракети чи детонацію бомби - "необґрунтовані спекуляції". При цьому філія "Ісламської держави" в Єгипті стверджує, що саме вона стоїть за катастрофою літака.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram