ГоловнаСвіт

Міноборони РФ заперечує удари по помірній опозиції в Сирії

Російські військові продовжують ігнорувати докази своєї підтримки Башара Асада.

Міноборони РФ заперечує удари по помірній опозиції в Сирії
Российские авиаудары в Сирии
Фото: EPA\UPG

Російська військова авіація не завдає ударів по помірній опозиції в Сирії.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на заяву заступника міністра оборони Анатолія Антонова, що прозвучала на нараді міністрів оборони країн-членів АСЕАН і діалогових партнерів.

"Авіація та інші засоби застосовуються виключно по об'єктах терористичних формувань на території Сирії, - наголосив Антонов. - Не завдають ударів по жодних інших цілях, пов'язаних, наприклад, із загонами так званої помірної опозиції".

Він додав, що Росія працює над "налагодженням практичної взаємодії з основними регіональними та міжнародними партнерами". Так, "установлено цілодобовий канал прямого зв'язку з Туреччиною", тривають консультації з владою Ізраїлю, Єгипту та країн Перської затоки, Йорданія погодилася створити в Аммані «робочий механізм з узгодження дій» в небі над Сирією. Нарешті, з військовими США домовилися про запобігання інцидентам і забезпечення безпеки польотів військової авіації.

Російська військова операція в Сирії триває з 30 вересня. За цей час бойові літаки здійснили понад 1500 вильотів. У Міноборони РФ кажуть, що операція має на меті підтримати армію Башара Асада в боротьбі проти терористичних угруповань, зокрема проти "Ісламської держави".

Тим часом представники помірної сирійської опозиції, правозахисники, а також країни Заходу неодноразово фіксували удари російської авіації по позиціях супротивників Асада, в результаті чого гинуть і мирні жителі. Цю інформацію підтверджували аналітики експертно-журналістської групи Bellingcat, які зіставили місця російських авіаударів із позиціями "Ісламської держави" в Сирії. У групі стверджують, що значну частину ударів завдають по позиціях сирійської опозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram