ГоловнаСвіт

Сирійські повстанці збили літак урядових військ

За даними правозахисників, імовірно, російські літаки обстріляли район Сирії, де діє тимчасове перемир'я

Сирійські повстанці збили літак урядових військ
Архивное фото

Бойовики сирійської опозиції збили літак урядових військ у східній провінції Хама.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на дані правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

За даними правозахисників, пілот літака зміг катапультуватися, проте парашут не спрацював, унаслідок чого він загинув.

Літак збили в провінції Хама в місті Хафр Набуда, де відбуваються сутички сирійської збройної опозиції з урядовими військами, які, за даними організації, отримують підтримку з повітря.

"Ми взяли на приціл МіГ, поки він обстрілював позиції повстанців у Хафр Набуді. Ми збили його за допомогою наших середньокаліберних кулеметів", - цитує агентство слова члена дивізії "аль-Воста".

Крім того, як повідомляє Рейтер з посиланням на SOHR, імовірно, російські літаки провели кілька повітряних ударів по районах на північному заході Сирії, у яких наразі діє угода про припинення вогню, погоджена сторонами конфлікту у вересні.

За даними правозахисників, літаки ВПС РФ завдали ударів по околицях двох міст у провінції Ідліб. Зазначається, що цей район вперше зазнав бомбардування. При цьому, як зазначає SOHR, угоди про припинення вогню переважно дотримуються, хоча періодично відбуваються незначні, ізольовані порушення.

Наприкінці жовтня правозахисники повідомляли про 600 жертв за час проведення російської повітряної операції в Сирії. 185 загиблих були цивільними особами, решта 410 входили у різні повстанські угруповання.

30 вересня російська авіація розпочала завдання ударів у Сирії. Москва заявляє, що метою атак є позиції терористичного угруповання "Ісламська держава", а звинувачення в загибелі мирних жителів називає частиною інформаційної війни.

Нагадаємо, раніше в середу повідомлялося, що війська Асада повернули контроль над стратегічно важливою трасою на півночі Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram