ГоловнаСвіт

ФБР США допоможе Єгипту розслідувати причини катастрофи А-321

Єгипет не проти участі американської сторони в розслідуванні

ФБР США допоможе Єгипту розслідувати причини катастрофи А-321
Фото: EPA

Єгипет вважає можливою участь американського Федерального бюро розслідувань (ФБР) в пошуку причин катастрофи російського літака А-321 над Синаєм.

Про це заявив єгипетський міністр закордонних справ Самех Шукрі в інтерв'ю CNN, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали від американців пропозиції про їхню участь у розслідуванні у складі слідчої групи і негайно схвалили їх", - сказав міністр. При цьому він зазначив, що Єгипет не проти участі американської сторони і співробітників ФБР.

Свою позицію Шукрі обґрунтував тим, що у виробництві встановлених на літаках Airbus двигунів беруть участь і Сполучені Штати.

Раніше Росія відмовилася прийняти допомогу ФБР у розслідуванні падіння A321.

Нагадаємо, Airbus A321 "Когалымавиа", що летів із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові в Єгипті. Усі 224 людини (переважно росіяни), які перебували на борту, загинули. Ведеться розслідування. Поки російська влада заявляє, що ключової версії катастрофи поки що немає (оскільки розглядають усі варіанти), ЗМІ з посиланням на різні джерела в комісії з розслідування, а також владу низки країн, у тому числі Великобританії, схиляються до того, що причиною загибелі літака стала детонація на борту бомби, і вказують на причетність до цього "Ісламської держави" або організації, пов'язаної з нею.

У рамках офіційного розслідування, в якому беруть участь фахівці з Росії, Франції, Німеччини, Ірландії та Єгипту, серед інших відпрацюють версію теракту, а також проаналізують питання, пов'язані з авіаційною безпекою в аеропорту Шарм-ель-Шейха (чи були в ній вади, які могли посприяти пронесенню на борт заборонених предметів або речовин).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram