ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Чорна скринька" A321 зафіксувала звук вибуху

Після вибуху на борту літака вимкнулось електроживлення.

"Чорна скринька" A321 зафіксувала звук вибуху
Фото: EPA

Бортовий самописець російського літака A321 компанії "Когалимавіа", який розбився, записав звук вибуху на борту.

Про це повідомляє французький телеканал France 2 з посиланням на одного з учасників розслідування катастрофи. За його словами, йдеться не про вибух двигуна літака.

Газета Le Point повідомляє з посиланням на результати розшифровки "чорних скриньок", що після вибуху на борту літака вимкнулось електроживлення.

Видання зазначає, що подальше вивчення записів з параметричного самописця дозволить встановити точне місце, де могла бути закладена бомба, пише Meduza.

Раніше російські ЗМІ з посиланням на свої джерела повідомили, що розшифрування параметричного самописця Airbus А321 не допомогло встановити причину найбільшої за кількістю жертв авіакатастрофи в історії Росії.

Нагадаємо, літак A321 російської авіакомпанії Metrojet ("Когалимавіа") розбився в Єгипті 31 жовтня. Лайнер виконував чартерний рейс з Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург. На борту літака перебували 224 людини, всі вони загинули.

Про можливий вибух бомби на борту A321 раніше повідомляли джерела в американських і британських спецслужбах. За інформацією BBC, вибуховий пристрій міг бути закладений в багажному відділенні лайнера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram